Kurs: Naturen som læringsarena i alle fag. 28.september

Publisert

Trenger dere påfyll og inspirasjon til å møte høsten og Fagfornyelsen? Sammen med engasjerte kolleger får dere tips om aktive undervisningsmetoder, høsting og bruk av tang, orienteringsaktiviteter som fenger elevene og hvordan bruke skogen og fjæra til tverrfaglig læring. Få med deg en kollega og meld deg på!

Fagfornyelsen: Naturen som læringsarena i alle fag.

Mandag 28. september.

Det å ta elevene ut i naturen kan gjøre det lettere å lære dem enkelte fagmål. Det åpner for bruk av læringsmetoder som krever mer plass, aktivitet og samarbeid, og det er en god arena for å jobbe med relasjoner og klassemiljø.

Kurset inneholder både foredrag og praktiske oppgaver med dette som tema.

Målgruppen for kurset er ansatte i skolen som ønsker å bruke naturen som læringsarena og som trenger litt påfyll, inspirasjon og motivasjon.

Sammen med Norges Orienteringsforbund, Skogkurs, Oslofjordens Friluftsråd og «Ting med tang» arrangerer Norsk Friluftsliv i og utenfor lokalene til  «Ting med tang» i Engelsviken (utenfor Fredrikstad)

Program (med forbehold om endringer)

8.30 – 9.30 Vi møtes utenfor lokalene i Moloveien 4  og går en runde der vi lærer hvordan «veien kan bli en del av målet».

9.30 – 11.30    Parallell stasjoner.

1. Orienteringskurs «Fart med kart» ved Henning Bratland Carlsen.
  2. «Flerfaglige læringsaktiviteter for uterom» ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv
  3. Læringsaktiviteter i fjæra ved marinbiolog Anne Lise Bekken i Oslofjordens Friluftsråd
  4. Lære med skogen ved Anna Lena Albertsen, Skogkurs.
  5. Hvordan kan jeg ute i fjæra lære elevene om bruk av tang og tare i hverdagsmaten. Ved Anne-Lise og Bjørn Viken, Ting med Tang

11.30– 12.30    Felles lunsj og prat. Det blir servert en enkel lunsj, men ta med egen drikke.

12.30 – 14.30  Parallell stasjoner. Samme som før lunsj

14.45 – 15.45.  Informasjon om og test av appen TeachOUT.

15.45 – 16.00  Avslutning ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv

Tid: Mandag 28. september 8.30 – 16.00

Sted: Vi starter i lokalene til «Ting med tang» i Moloveien 4, 1628 Engelsviken

Pris: 300 kr.

Påmelding via.Deltager.no

Påmeldingsfrist: 17. september 2020

Ved påmelding velges tre alternative parallellstasjoner, så passer vi på at dere får to av dem.

Spørsmål om kurset sendes til gunhild@norskfriluftsliv.no

Her er gjengen som ønsker dere hjertelig velkommen!