Kurs: Naturen som læringsarena i alle fag. 23. og 25. juni.

Publisert – Sist oppdatert 15.06.2020

Trenger dere påfyll etter et tøft og annerledes skolehalvår? Vil dere ha tips og ideer til uteskole? Vil dere avrunde arbeidsåret sammen med gode, engasjerte kolleger? Da er dette kurset for deg!
Skal du jobbe som ledere på sommerleir for barn, der temaet er friluftsliv - da passer dette også for deg!

Fagfornyelsen: Naturen som læringsarena i alle fag.

Tirsdag 23/6 og torsdag 25/6.

Det å ta elevene ut i naturen kan gjøre det lettere å lære dem enkelte fagmål. Det åpner for bruk av læringsmetoder som krever mer plass, aktivitet og samarbeid, og det er en god arena for å jobbe med relasjoner og klassemiljø.

Kurset inneholder både foredrag og praktiske oppgaver med dette som tema.

Målgruppen for kurset er ansatte i skolen som ønsker å bruke naturen som læringsarena og som trenger litt påfyll, inspirasjon og motivasjon.

Sammen med Sabima, Norges Orienteringsforbund, Skogkurs, Oslofjordens Friluftsråd, DNT Oslo og omegn og Tone Birkemoe arrangerer Norsk Friluftsliv to nesten like kurs på DNT,s flotte plass: Breivoll gård i Ås kommune.

Program (med forbehold om endringer)

8.30 – 9.30 Vi møtes ved hovedhuset på gården og går en runde der vi lærer hvordan «veien kan bli en del av målet».

9.30 – 11.30    Parallell stasjoner.

1. Orienteringskurs «Fart med kart» ved Henning Bratland Carlsen.
  2. «Flerfaglige læringsaktiviteter for uterom» ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv og  Annika Ljungström fra Oslofjordens Friluftsråd.
  3. Opplæring i og test av aktiviteten Artsjakten ved Helene Lind Jensen fra Sabima.
  4. Lære med skogen ved Anna Lena Albertsen, Skogkurs.
  5. Test av appen TeachOUT og opplæring i å lage egne løyper ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv

11.30– 12.30    Felles lunsj og prat. Det blir servert suppe.

12.30 – 14.30  Parallell stasjoner. Samme som før lunsj

14.45 – 15.45.  Foredrag «Insekter du møter på din vei og (muligens) ikke har lagt merke til» Tone Birkemoe, professor i entomologi ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU)

15.45 – 16.00  Avslutning ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv

Det ene kurset er tirsdag 23/6 med påmelding her.

Det andre kurset er torsdag 25/6, med påmelding her.

Begge kursene er på Breivoll gård i Ås kommune og prisen er 300 kr.

For ledere på sommerleirer for barn er det satt av 20 plasser med pris 150 kr.

Påmeldingsfrist: 19. juni 2020

Ved påmelding velges tre alternative parallellstasjoner, så passer vi på at dere får to av dem.

Spørsmål om kurset sendes til gunhild@norskfriluftsliv.no

Her er gjengen som ønsker dere hjertelig velkommen!