Undervisningsopplegg om allemannsretten hos Salaby

Publisert – Sist oppdatert 05.01.2023

Norsk Friluftsliv, Gyldendal og flere friluftsorganisasjoner har utviklet et tverrfaglig undervisningsopplegg om allemannsretten. På sidene finner du lærerveiledninger, komplett med kompetansemål, og forslag til opplegg for alt fra enkelttimer til heldagsopplegg og overnattingsturer.

SE UNDERVISNINGSOPPLEGGET HOS SALABY HER

Opplegget er nylig oppdatert og overført til de nye og mobilvennlige sidene til Salaby. Det er nå også komplettert med språkstøtte til hele 15 språk. På den måten kan opplegget også benyttes i norskopplæring hvor friluftsliv kan være en fin introduksjon til den norske kulturen, og ikke minst forståelse for vær og klær.

Sidene, som ligger i Salaby, er helt gratis og åpen for alle, også for de som ikke er abonnenter.
Opplegget passer for 1. til 10. trinn, og inneholder spill, filmer, musikk, lesetekster og tester. Læreren kan også legge inn egne aktiviteter.
Gjennom varierte aktiviteter lærer elevene om rettigheter og plikter i naturen på en morsom måte.

Aktivitetene gjør det spennende for elevene å lære om allemannsretten. Villmarksjenta Maria (20) forteller om turene sine og filmen om allemannsretten er en fin introduksjon til temaet. Dette og mye mer kan hentes på sidene om allemannsretten.

Fagene norsk, kroppsøving, mat og helse, musikk, naturfag og matematikk er dekket. Vi har også utarbeidet en oversikt over kompetansemål som passer inn under undervisningen. Allemannsretten er også et emne som også egner seg veldig godt i undervisning om bærekraftig utvikling.

Sidene gir deg alt du trenger for å lære elevene om regler og rettigheter i allemannsretten på en enkel, morsom og praktisk måte.

Kort fortalt:
• Komplett undervisningsopplegg om allemannsretten.
• Gratis og åpent for alle.
• Tilpasset alle trinn i grunnskolen.
• Tverrfaglig opplegg.
• Praktiske og morsomme aktiviteter.• Undervisning for bærekraftig utvikling