Vinteraktiviteter ute

Uteaktivitet og naturferdsel gir grunnlag for naturglede, respekt for naturen og miljøbevissthet. Snø og vinter legger til rette for aking, ski og skøyter for å nevne noe. Videre er det bare fantasien som setter grenser for hvilke aktiviteter elevene kan boltre seg med.

Når isen har satt seg er det på tide å ta på seg skøytene. Elevene ved Trudvang skole spilte curling. En kjegle med en stein under hindret kjeglen å flytte på seg. Målet var at man skulle komme nærmest mulig kjeglen. Når hvert lag har sendt av gårde steinen sine måler man avstanden med målbånd eller målestokk. Hvert lag skal prøve å komme nærmest mulig kjeglen. Hvis en stein treffer kjeglen, er den steinen ute. Aktiviteten kan brukes som en forlenging av en matematikktime siden man øver på måleenheter og addisjon.  Her er en video av spillet.

Sikkerhet om vinteren

Lenker til lek på is og snø ressurser

Lenker til skirelaterte ressurser

Lenker til linker turrelaterte ressurser

Samiske tradisjoner

Den 6. februar er det Samenes nasjonaldag. Dette er en fin anledning til å lære om samene og samiske tradisjoner. Samisk kultur og historie er nært knyttet til naturen. Derfor er en markering av dagen ute på sin plass.