Vennskap og samarbeid.

Vennskap og samarbeid kan være tema på alle dagene dere er på uteskole, men det kan være fint å ha ekstra fokus på det ved oppstart etter jul.

DNT har tre leker som krever samarbeid og trygghet på hverandre. Det er: «Ballen i bøtta» Det store løftet» og «Stol på meg»

Fra skoleskogen velger vi oss disse samarbeidsoppgavene: «Edderkoppen» – her må man lage noe utstyr «Pallevandring» – her kan man også bruke sklimatter og denne leken: Ekorn i tre
Hver elev finner et tre å stille seg opp ved. Merk treet med bånd eller liknende. En av elevene er ekorn uten tre. På gitt signal må alle bytte tre. Da gjelder det for ekornet å få tak i et tre. Den som ikke finner seg et tre er ekorn i neste runde.

KFUK-KFUM Speideren har noen fine leker for ungdom som også kan brukes for yngre elever. Still opp på rekke – kan også brukes som konkurranse hvis man deler gruppen i to lag. Memory med mennesker– er gøy for de som konkurrerer og brikkene, Blodpotet – er fint å gjøre i mørke, Nøstestafett – er en fint stafettvariant som krever mer enn å være rask og PIP WÆÆ – blir veldig morsom hvis elevene er trygge på hverandre og tør å spille seg ut.

Det kan være fint med navnleker selv om man nå kjenner hverandre godt. Undervisningstips har også en bokstavlek som krever samarbeid av alle på gruppen.

Her er en video med mange morsomme samarbeidsøvelser. Noen kan man gjøre på vinteren, mens andre passer best rett etter skolestart eller før sommeren.

En måte å vise vennskap på kan være å lage vennskapsbånd. Dette er en aktivitet som krever lite og enkelt utstyr som man kan ta med seg ut og sitte rundt bålet og lage. Vi har hentet forskjellige modeller, en fra Ung Husflid, en video fra Drops design, og fra Speideraksjonen.

Vinteraktiviteter ute.

I faget kroppsøving så står det: Uteaktivitet og naturferdsel gir grunnlag for naturglede, respekt for naturen og miljømedvit. Det står ikke lenger noe konkret om ski og skøyter , men dette kan likevel være fine aktiviteter for å oppfylle disse punktene.