Poesi i naturen

Naturen kan både være inspirasjon og ramme for poesi. Ved bruke naturen som læringsarena stimuleres ikke elevene bare kognitivt, men de bruker alle sansene sine som fremmer dypere læring i møte med temaet.

Det er den Internasjonal Poesi-dag 21/3. Vi velger derfor å ha det som tema denne uken. Dere kan enten lære elevene å deklamere dikt som handler om naturen eller la dem bli inspirert til å skrive egne dikt. fn.no – Verdens poesidag

Hans Børli kalles «skogens dikter». I artikkelen av DNT blir vi bedre kjent med dikteren.

dnt.no – På sporet av poesien

Du lever

av Hans Børli

Du rusler gjennom skogen,
med sol på hendene dine
som varmen av blyge kjærtegn.
Da trår du på en kongle på stien, kjenner det mjuke trykket av den
gjennom sålen på skoen din.

En liten hendelse, «så» liten at den nesten er ingenting.
Men vær hos den
med hele ditt menneske.
For det hender deg på jorden dette.
​​​​​​​Du lever. Lever.

Undervisningsressurser

hansborli.no – Arkiv for Dikt – Hans Børli

skrivesenteret.no – Å skrive dikt med eget navn som støtte

skrivesenteret.no – kortdikt

foreningenles.no – Dikt

naturvernforbundet.no – Dikt med naturtema for barnetrinnet

Leker fra «gamle dager»

Natt til siste søndag i mars skrus klokkene en time frem. Det betyr at vi får lysere dager og bedre muligheter for lek etter skoletid. Lær barna og ungdommen de gode, gamle utelekene!