Mat i naturen.

Ta med elevene ut for å lage mat! Allemannsretten gir rett til ferdsel og opphold i naturen. Lær barna/elevene om rettighetene og pliktene i allemannsretten.

Her er en brosjyre om allemansretten.

Det generelle bålforbudet er fra 15. april til 15. september, så nå kan dere tenne bål, selv om det ikke alltid er like lett.

Her får du tips om hvordan du skal få fyr på vinterbålet og litt om forskjellige typer bål.

I pensum for barne- og ungdomsarbeidere finner du en innføring i hvordan man skal lage bål.

Vi hadde tidligere en friluftsliv-utfordring, der man kunne velge mellom tre mat-utfordringer:

• Lag en rett der hovedingrediensen er noe dere høster i naturen.
  • Lag en rett der ingrediensene er noe som kommer fra kommunen.
  • Lag turmat i forbindelse med FN-dagen, med internasjonal vri.

Tips til retter finner dere i brosjyrene til «Naturpilotene»:

I heftet «Høsting» (av Friluftsrådenes Landsforbund) finner du tips om hva som kan høstes og oppskrifter.

På «TURMAT fra hele verden», samt deres  Facebook-side, finner du inspirasjon og tips til annerledes og spennende turmat.

DNT har mange gode tips til mat på uteskole og utebursdag .

Her er fem tips om gode bålretter fra Norsk Friluftsliv.

Naturfag.no har informasjon om innpakket mat på bålet.

Dere kan også lage en kokegrop. Her står det hvordan man lager det og mat det egner seg å lage i en kokegrop.

Matprat har også mange tips og oppskrifter til turmat som kan lages før turen eller på turen.

Husk drikke til maten. Naturmøteplassen har tips om saft, suppe og te.

I forbindelse med FN-dagen kan dere leke en lek fra Sri Lanka: La den vandre.

Nettsiden og Facebooksiden til «Friluftsliv i skolen»

Tips og spørsmål til skole@norskfriluftsliv.no

Finn tegn på at naturen forbereder seg på vinteren.

I Norge er vi heldige som har fire helt forskjellige årstider. Vinteren kan være tøff, og vi mennesker kan gå inn i husene våre – men hva gjør naturen (insekter, dyr, fugler og planter) for å overleve vinteren? Her er det mye å snakke om og lære!