Leker fra «gamle dager»

Natt til siste søndag i mars skrus klokkene en time frem. Det betyr at vi får lysere dager og bedre muligheter for lek etter skoletid. Lær barna og ungdommen de gode, gamle utelekene!

Lek er en hjørnestein i barns utvikling. Dette gjelder både språklig, sosial, emosjonell, kognitiv, moralsk og motorisk utvikling. Ved å leke de gamle lekene styrker man samholdet i klassen og legger til rette for at barn utvikler seg sosialt så vel som fysisk. Ta med leken ut og se hvordan elevene hygger seg.

Leker og sanger.

Her har vi samlet ulike leker som man kan gjøre med klassen. De er morsomme og aktiviserer mange på en gang.

Lyngdal historielag – Leker i gamle dager

NRK TV – Barneleker – 1980-tallet – Barneleker

NRK TV – Barneleker – 1980-tallet – Blikkboks, Blikkboks

YouTube – Tonys uteleker – Siste mann i vinden

YouTube – Tonys uteleker – Høl i hatten

YouTube – Tonys uteleker – Banke bøff

Barnesanger.no – sangleker

Frem mot påske

I tiden frem mot påske har våren begynt å komme flere plasser i landet. Man kan glede seg over lengere dager og varmere vær. For å lage litt ekstra stas på tiden frem mot påske kan man pynte med egg og annen påskepynt i klasserommet eller gå ut på jakt etter påskeegg!