Juletradisjoner i naturen.

Gjennomfør gamle juletradisjoner i naturen – eller lag nye.

Her kan dere lese om norske juletradisjoner og forslag til tilknyttede filosofiske spørsmål som kan diskuteres.

Kos dere med grøt og gløgg oppvarmet på bålet.
Gå rundt et tre og syng julesanger.

Dere finner også teksten til en del julesanger på juletradisjoner.info

Les julefortellinger mens man sitter ute.

Finn naturmateriale til kranser og dekorasjoner. Ta med kongler, mose og annet som elevene kan bruke til å lage sin egen julepynt – eller pynt naturen!

Pynt et tre i skogen med naturmaterialer i stedet for å ta det med inn.
Til tross for at allemannsretten gir oss muligheten til å ta med oss noen naturmaterialer, er det ikke «fritt frem». Se hvilke hensyn vi må ta.
Lag mat til fuglene på denne eller denne måten.
Lag lysestaker av is, eller en islykt

Her er tips om 5 julegaver elevene kan lage. En av dem er en lykt som kan brukes til å feire vintersolverv.

Sitt rundt bålet og spikk nisser på egne bein en nisse eller to eller en stjernegutt/engel.
Ta med klassen/ gruppen ut for å feire advent, Santa Lucia eller at «solen snur».

Vintersolverv.

Natten mellom 21. og 22. desember er den lengste i året. Det er mange myter og tradisjoner forbundet med det.