Frem mot påske

I tiden frem mot påske har våren begynt å komme flere plasser i landet. Man kan glede seg over lengere dager og varmere vær. For å lage litt ekstra stas på tiden frem mot påske kan man pynte med egg og annen påskepynt i klasserommet eller gå ut på jakt etter påskeegg!

Vi har samlet aktiviteter som man kan gjøre ute og inne. Produksjon av malte påskeegg er alltid en klassiker, og ingen påske blir vel komplett uten en skattejakt.  KFUK-KFUM Speiderne har laget en morsom liste over påskerelaterte aktiviteter. KFUK-KFUM-speiderne sin Påskefres.

Kunst og håndverksressurser

meny.no – slik blåser og maler du påskeegg

miasmat.no – farging av egg med naturlige farger

kmspeider.no – male påskeegg

kmspeider.no – påskepynt

matprat.no – slik lager du karse i eggeskall

skoleaviser.no – påskeeggjakt med skoleoppgaver

friluftsglede.no – tur, trening og bevegelse i frisk luft.

kmspeider.no – påskeeggsudoku

kmspeider.no – egg i fallskjerm

klikk.no – skattejakt

Lek og læring

Lek er en hjørnestein i barns utvikling. Dette gjelder både språklig, sosial, emosjonell, kognitiv, moralsk og motorisk utvikling. Ved å skape tid og rom for lek styrker man samholdet i klassen. Gjennom lek legger man til rette for sosial læring og barna får være aktive.