Finn et troll i naturen/ landart.

Ta med elevene ut for å lage eller finne troll! Høstmørket gjør det spennende og litt skummelt i skogen og så er det Halloween :-O

Klarer dere å finne noen troll som har gjemt seg i steiner, fjell, trær og planter?

Eller må de lokkes frem?

Hva er troll? Her (SNL) finnes det litt informasjon.

Bli inspirert til å lage Land Art av troll ved å se på bilder.

Vi vil gjerne starte med å tipse om noe som er såååå enkelt, men gir fine og morsomme resultat. Print ut øyne, munn og hatter før dere går på tur, for å se om dere kan plasser de på naturmaterialer!  Tips: For å finne bilder som egner seg, søk opp cartoon eyes, cartoon hat, cartoon mouth osv! Her ser dere noen resultater fra en slik tur.

Det er mange fortellinger og sagn om tusser og troll i Norge. Universitetet i Oslo har laget et sagnkart over Norge. Her kan dere finne ut om det er sagn fra deres nærmiljø.

Første av 10 aktivitets tips fra DNT er å dra på trolltur i skogen: Ta med kamera og se hvordan stubber, trær og tuer kan ligne troll, og påvirkes av lys og skygge. Pynt stener med mose, pinner og blader, og lag troll dere kan ta bilder av.

Salten friluftsråd har laget noen korte filmer om «LandArt»  og » Steinansikt«.

På bloggen fantasifantasten.no finner dere flere  bilder og linker om LandArt generelt, samt formidlingsforslag i sammenheng med eventyr.

På TouTube har Linda Sem-Strøm laget en informasjonsfilm om hvordan man kan bruke LandArt med 5 – 7 trinn.

Skogveven.no har en praktisk aktivitet om LandArt.

4H har et oppdrag i oppdragsbanken sin som heter Tusenkunstnerne der det brukes naturmateriale.

Dere kan også pynte på kongler og steiner, slik at de blir til troll, som dem som sto i skogen ved Molnesfjellet:

Lær elevene om frøspredning

Det er spennende å gå på jakt etter frø og lære om hvordan de ulike plantene formerer seg.