Uke 33

Bli kjent med hverandre

I de første ukene skal elevene få gode relasjoner både til hverandre og de voksne som skal jobbe med dem gjennom hele året. Naturen er en av de beste læringsarenaene for dette arbeidet.

På starten av året er det ofte greit med en «ny start», også i etablerte klasser. Ute i friluft er det lettere å snakke høyt og uformelt sammen, sette sammen varierte grupper, samarbeide og legge til rette for frilek. Derfor kan dette i seg selv være målet med å ta med elevene ut i de første ukene. Den Norske Turistforening har lage filmer med tips som bidrar både til læring og naturglede for elevene. Turbotips til aktivitet og lek.

 

Lær om utstyr og riktige klær

Dersom dere starter opp med uteskole nå, kan dere ha nytte av Den Norske Turistforening sine tips til pakkelister til dagsturer sommer og vinter. Del gjerne også disse med de foresatte. DNT har også tips om hvilket utstyr skolen bør ha hvis de satser på uteskole.

Følg naturen året gjennom

Et prosjekt fra miljolare.no er å følge naturen året rundt. Hvis dere ønsker å gjøre dette, bør dere starte tidlig på året. Har dere faste uteskoledager, kan det være fint å la elevene skrive et enkelt referat fra turen når de kommer tilbake på skolen. Leseskogen har en mal som kan brukes av de yngste elevene.

Bli kjent-leker

Hvis du er ny som lærer i en klasse, kan det være fint å starte med noen enkle navneleker. under finner du nettressurser til ulike bli kjent-leker.

 

Uke 34

Lær å lage kart

Å lage kart selv er en morsom og lærerik aktivitet. Bruk kartopplæringen til å bli bedre kjent med nærmiljøet! På Orienteringsforbundets nettside skoleorientering.no legges det stadig inn nye skolegårdskart.