Turmat fra hele verden – et inkluderingsverktøy

Publisert

Med Turmat fra hele verden bygger vi bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Bestill gratis veiledningshefte her!

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv, med mål om å bidra til mangfold og inkludering i naturen, til glede og læring for alle.

Denne veilederen gir aktivitetsledere, ansatte i organisasjoner og lærere verktøyene de trenger for å bruke turmat som et inkluderingsverktøy.

Temaer du finner i veilederen:

➤ En opplæringsdel som tar for seg tema som utstyr, matingredienser, kokeapparater og bål – for å gi trygghet og kompetanse til aktivitetsledere som trenger det.

➤ Eksempler fra ulike Turmat fra hele verden-opplegg, til inspirasjon og gjerne etterfølgelse.

➤ Tips til gjennomføring av turmataktiviteter, basert på praktiske erfaringer.

➤ En egen del rettet mot ansatte i skolen, med tips og eksempler på opplegg som kan gjennomføres innenfor skolens rammer.


Vil du ha veilederen sendt til din organisasjon eller skole – helt gratis?

Fyll inn skjemaet under med ønsket antall eksemplarer, så sender vi deg det.

Bestill veilederen for Turmat fra hele verden

Hidden
Hidden
Samtykke(Påkrevd)

For å lese og laste ned veilederen i digital versjon, trykk her.

Flere nyheter

Gratis aktivitetshefte: Naturen som læringsarena

På utkikk etter tips til hvordan du kan ta i bruk naturen som læringsarena? Bestill vårt gratis aktivitetshefte for skole, barnehage og SFO!

Få uteskolen tilbake i skolen

Med uteskole fikk enkelte av elevene et undervisningsrom hvor de i mye større grad kjente på mestring og frihet enn de gjorde i klasserommet

KOMMENTAR: Ikke riv framtidens viktigste klasserom

Elevundersøkelsen viser at norske elever er mindre motiverte, og gjør det dårligere i flere fag. Regjeringens planlagte kur er en mer praktisk og variert skole, og det er nok en grunn til å verne om nærnaturen.