Turmat fra hele verden – et inkluderingsverktøy

Publisert

Med Turmat fra hele verden bygger vi bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Bestill gratis veiledningshefte her!

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv, med mål om å bidra til mangfold og inkludering i naturen, til glede og læring for alle.

Denne veilederen gir aktivitetsledere, ansatte i organisasjoner og lærere verktøyene de trenger for å bruke turmat som et inkluderingsverktøy.

Temaer du finner i veilederen:

➤ En opplæringsdel som tar for seg tema som utstyr, matingredienser, kokeapparater og bål – for å gi trygghet og kompetanse til aktivitetsledere som trenger det.

➤ Eksempler fra ulike Turmat fra hele verden-opplegg, til inspirasjon og gjerne etterfølgelse.

➤ Tips til gjennomføring av turmataktiviteter, basert på praktiske erfaringer.

➤ En egen del rettet mot ansatte i skolen, med tips og eksempler på opplegg som kan gjennomføres innenfor skolens rammer.


Vil du ha veilederen sendt til din organisasjon eller skole – helt gratis?

Fyll inn skjemaet under med ønsket antall eksemplarer, så sender vi deg det.

Bestill veilederen for Turmat fra hele verden

Hidden
Hidden
Samtykke(Påkrevd)

For å lese og laste ned veilederen i digital versjon, trykk her.

Flere nyheter

Skoleelever fikk bedre språk når de var tett på naturen

Når deler av norskopplæringa foregår ute i naturen, får elevene utviklet sine språkferdigheter slik at tekstene de skriver både blir mer detaljrike og mer presise.

Undervisningsopplegg om allemannsretten hos Salaby

Norsk Friluftsliv, Gyldendal og flere friluftsorganisasjoner har utviklet et tverrfaglig undervisningsopplegg om allemannsretten. På sidene finner du lærerveiledninger, komplett med kompetansemål, og forslag til opplegg for alt fra enkelttimer til heldagsopplegg og overnattingsturer.

Forum for Friluftsliv i Skolen 25. november 2022

25. november i år ble det holdt Forum for Friluftsliv i Skolen. Norsk Friluftsliv inviterte sektorer som jobber i krysningspunktet mellom natur, friluftsliv og skole til en dag fylt av gode synergier.