Ta elevene med på en Tur med mening!

Publisert – Sist oppdatert 17.08.2022

Har dere en sti, en skog eller et friluftsområde i nærheten av skolen eller barnehagen som trenger litt kjærlighet?

Tur med mening er en dugnad for naturen, hvor hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som ikke krever mye av en selv, men har stor betydning for naturen.

Tur med mening finner sted fredag 9. – søndag 11. september 2022, og er et samarbeid mellom Friluftslivets uke og Strandryddeuka.

Hva med å ta elevene eller barnehagebarna med på Tur med mening, og slik lære dem å ta vare på naturen?

 

Hvordan delta?

Gå en tur ut i naturen i løpet av helga 9. – 11. september, og plukk med deg søppel du finner på din vei.

Alt man trenger for å delta er noe å samle søppel i. Søppelet tar man med hjem, og kaster i egen søppeldunk. Lyst til å gjøre noe ekstra ut av det? Her finner du et diplom for gjennomført Tur med mening, som du kan skrive ut og gi elevene når dere er ferdige.

Kommer man over villfyllinger, eller et område med mer søppel enn man selv kan håndtere, bør dette meldes inn på ryddenorge.no eller i appen Rydde – slik at det kan tas tak i under en ryddeaksjon.

God Tur med mening!

Tur med mening er en del av den landsdekkende feiringen Friluftslivets uke. Les mer om uka på friluftslivetsuke.no.

Flere nyheter

Skoleelever fikk bedre språk når de var tett på naturen

Når deler av norskopplæringa foregår ute i naturen, får elevene utviklet sine språkferdigheter slik at tekstene de skriver både blir mer detaljrike og mer presise.

Turmat fra hele verden – et inkluderingsverktøy

Med Turmat fra hele verden bygger vi bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Bestill gratis veiledningshefte her!

Undervisningsopplegg om allemannsretten hos Salaby

Norsk Friluftsliv, Gyldendal og flere friluftsorganisasjoner har utviklet et tverrfaglig undervisningsopplegg om allemannsretten. På sidene finner du lærerveiledninger, komplett med kompetansemål, og forslag til opplegg for alt fra enkelttimer til heldagsopplegg og overnattingsturer.