Digitale kurs og opplæring

Under digitale kurs og opplæring finner du digitale kurs og opplæring for deg som ønsker å bli tryggere i å bruke uteskole som undervisningsmetode.

Norges Sopp og Nyttevekstforbund

Nettkurs for barnehage og skole

Gir gratis tilgang til kurset i ett år fra kjøpsdato. Plukk! Studér! Spis! er vårt tilbud til barn og barnefamilier, som også passer utmerket til bruk i barnehager. Vi vil at dere sammen skal lære noen spiselige planter som dere kan plukke og smake på ute på tur! Kurset er rikt illustrert med inngående beskrivelser av kjennetegn for enkeltarter og korte filmer som henvender seg dirkete til barna. Dere finner også mange quizer underveis for å oppsummere og hjelpe til med å huske innholdet etterpå. Sett dere ned og velg den delen av kurset som passer for årstiden. Sopp på høsten, spiselige planter fra vår til høst, og tang og tare fra påske til sent på høsten.

Sykelistenes landsforbund

Sykkelvennlig skole

Sykkelvennlig skole er et konsept utviklet for å inspirere flere skoler til økt tilrettelegging for at barn kan sykle til skolen. I 2015 fikk Syklistenes Landsforening, sammen med andre, presset gjennom en forskriftsendring i opplæringsloven, som medfører at det nå er opp til foreldrene å vurdere når barna er store nok til å sykle til skolen. Vi ønsker å bidra til at barneskoleelever rundt om i landet får frisk luft og fysisk aktivitet på skoleveien. Med oss i dette arbeidet ønsker vi å få med oss skolene – en rekke skoler gjennomfører gode tiltak på området, men vi ser også at mange skoler har stort forbedringspotensiale.

Røde Kors

Henry-førstehjelp for barn

Henry er et pedagogisk læringsopplegg utviklet for barn i alderen 3-8 år. Målet er å lære barn i barnehagen og barneskolen om førstehjelp. Vi ønsker å starte førstehjelpsopplæringen så tidlig som mulig for og styrke den generelle befolkningens førstehjelpskunnskap. Ideen om at selv små barn kan ta ansvar, vise omsorg og hente hjelp er en viktig del av Henry-opplegget. Det skal føles trygt å hjelpe andre.

Den Norske Turistforening

Digitale friluftskurs

Hva skal jeg ha på meg på tur? Og hva bør jeg putte i sekken? Her har vi samlet en del tips, samt gir en innføring i viktige prinsipper for bekledning og pakking. Disse digitale friluftskursene er kan du ta når du vil.

Norsk Orientering

Nettkurs i orientering

Norsk Orientering har laget et introduksjonskurs i kart og kompass som ligger på nett. Dette er et kurs dere kan få elevene til å ta, men det kan være lurt at dere har gjennomgått det selv før dere bruker det. På nettsiden ligger det også en lærerveiledning.

Norges Padleforbund

Livredningskurs

Kompetanse gjør vannaktiviteter både morsomme og tryggere. Et kurs øker i stor grad evnen til å forebygge og håndtere et eventuelt uhell. Fra 2021 tilbyr vi Våttkort Livredning ute. Målet er å gi opplæring til padleledere, lærere og andre som skal ha med store og små deltakere ut i skjærgården. Innholdet og aktivitetene foregår i hovedsak utendørs.

snuitide.no

Snuitide er et digitalt læremiddel for programfag friluftsliv på vgs. Det beste i naturen er gratis, det er også Snuitide