Kurs og opplæring

Naturen som læringsarena i alle fag

Norsk Friluftsliv har i samarbeid med lokale friluftslivaktører arrangert kurset "Naturen som læringsarena i alle fag" flere plasser i Norge. Innholdet har variert noe alt ettersom hvilke lokale aktører vi har med, men de har hatt samme mal. Det har vært noen foredrag og et par praktiske økter. Nå arrangerer vi to kurs på Breivoll gård i Ås kommune 8. og 10 juni 2021. Her kan dere lære om fengende orienteringsaktiviteter, tverrfaglige aktiviteter i skogen og ved vann, aktive læringmetoder, turmat med innslag av andre kulturer, LandArt, artsmangfold og matematikk i alle fag - ute. Velkommen.

Miniseminar - tips og inspirasjon til tur- og aktivitetsledere. Onsdag 19. mai 18.99 - 20.30

Velkommen til et miniseminar som skal gi dere kunnskap om planter, dyr og småkryp dere kan møte på tur (eller finne spor etter). Dere får også tips om læringsaktiviteter/ leker dere kan aktivisere barn og unge med på en slik tur. De dere møter i dette seminaret er Cathrine Johnsen alias Fru Johnsens sopp og nyttevekster, som forteller hva du kan finne nå og utover sommeren. Gunhild B. Størseth prosjektleder for "Friluftsliv i skolen" hos Norsk Friluftslivholder som tipser om leker og læringsaktiviteter og Bjørn Henrik Stavdal Johansen alias Naturveilederen som snakker om dritt og lort og andre spor og tegn etter dyr. Det blir muligheter for å stille skriftlige spørsmål underveis.

DNT har digitale kurs

DNT har lagt ut et par kurs som kan tas digitalt. Dette kan du gjøre hvor som helst, når som helst og med hvem som helst. Lær deg kart og kompass eller ta matkurs på primus.

Nettkurs i orientering

Norsk Orientering har laget et introduksjonskurs i kart og kompass som ligger på nett. Dette er et kurs dere kan få elevene til å ta, men det kan være lurt at dere har gjennomgått det selv før dere bruker det. På nettsiden ligger det også en lærerveiledning.