Aktivitetstips for utdanningsmål

Aktivitetsforslag for: Utforske eigen kroppsleg bevegelse i leik og andre aktivitetar, åleine og saman med andre

Listen over aktiviteter her er egentlig uendelig.

Omvendt gjemsel: Alle elevene, unntatt en sitter sammen i et telt eller lignende. Den siste eleven gjemmer seg i et avgrenset område. Når den er klar, så går de andre ut for å lete etter den. Hvis man finner denne personen så sier man ikke dette høyt, men setter seg sammen med den. Omgangen er ferdig når alle har funnet personen.

Nær-gjemsel: En person skal være den som skal lete. Mens den holder for øynene så skal de andre gjemme seg. Den som skal lete, har bare lov til å bevege seg et par meter fra startplassen. Den sier navnene på dem den ser. Når han/hun ikke kan se flere, så sier den «Fritt frem». Den som har gjemt seg nærmest og ikke blitt sett vinner.

Dere finner mange flere forslag i aktivitetkassen. 176 forslag for 1. – 4. trinn på åpen plass og i skog og mark.

Heftet fra minskole.no inneholder 150 leker og aktiviteter. De er delt inn i seks kategorier og er godt forklart.