Aktivitetstips for utdanningsmål

Aktivitetsforslag for: 7. Skrive tekster med funksjonell håndskrift og med flyt på tastatur

Selve skrivingen kan det være best å gjøre i klasserommet, men problemet er ofte at elevene ikke har noe å skrive om. Det kan derfor være lurt at elevene har en fellesopplevelse ute, der de enten har hatt frilek eller planlagte aktiviteter.

I naturen vil man alltid se noen dyr eller fugler eller man kan studere blomster, insekter og andre småkryp. Elevene kan skrive om det de opplevde eller finne ut mer om dem før man skriver.

Det finnes mange formasjoner i naturen som det kan være vanskelig å forklare og som har gjort at folk har laget sagn og fabler. Finn noen lokale knauser, steiner, vann, merkelige trær eller planter som dere kan lage sagn, eventyr og fabler om.

Det å oppsøke historiske plasser i naturen setter også fantasien og skrivelysten igang.