Aktivitetstips for utdanningsmål

Aktivitetsforslag for: 10. Lage mat frå norsk og samisk kultur og frå andre kulturar og samanlikne og utforske råvarer og matlagingsmetodar som blir brukte i ulike matkulturar

Noe av det viktigste i norsk og samisk matkultur er at man lager mat ute på bål.

Det generelle bålforbudet er fra 15. april til 15. september, men det kan være lokale regler man må følge som kan være strengere. På den andre siden kan det på tilrettelagte steder kan det være tillatt med bål også under det generelle bålforbudet.

Her får du tips om hvordan du skal få fyr på vinterbålet og litt om forskjellige typer bål.

I pensum for barne- og ungdomsarbeidere finner du en innføring i hvordan man skal lage bål.

Tips til retter finner dere i brosjyrene til «Naturpilotene»:

I heftet «Høsting» (av Friluftsrådenes Landsforbund) finner du tips om hva som kan høstes og oppskrifter.

På «TURMAT fra hele verden», samt deres  Facebook-side, finner du inspirasjon og tips til annerledes og spennende turmat.

DNT har mange gode tips til mat på uteskole og utebursdag .

Her er fem tips om gode bålretter fra Norsk Friluftsliv.

Naturfag.no har informasjon om innpakket mat på bålet.

Dere kan også lage en kokegrop. Her står det hvordan man lager det og mat det egner seg å lage i en kokegrop.

Matprat har også mange tips og oppskrifter til turmat som kan lages før turen eller på turen.

Husk drikke til maten. Naturmøteplassen har tips om saft, suppe og te.