Aktivitetstips for utdanningsmål

Aktivitetsforslag for: 10. Fordype seg i en visuell uttrykksform og/eller en håndverksteknikk, utforske muligheter gjennom praktisk skapende arbeid og presentere valg fra idé til ferdig resultat

Farging av garn med planter er en samisk tradisjon. Her er en oppgave der man samler bær, lager saft og bruker den til å farge dukerKråkesølv kan i noen tilfeller erstatte ekte sølv.

 

Friluftsrådenes Landsforbund har lagd et idehefte for kunst og håndverk. Noen anbefalinger er: s.12 Naturlige vannfarge, s. 13 Enkel plantefarging, s. 14 Kort med høstblader, s. 15 og 31 Sopelim og visp av bjørkekvister og s. 32 Tvare fra toppen av furua.

 

Skoleskogen har tips om trygg spikking og uteaktiviteter..

Speideren har et oversiktlig spikkekurs med forslag om hva man kan spikke.

Ung husflid har en rekke tips til bruks- og kunstgjenstander elevene kan lage. Her er noen eksempler: Kabylsk vev med tretatovering , sjakkbrikker i tre. Krans av lønne-nesersivbåt for fulle seil og kyllingspikk

4H tipser om spikking av sauer.

Smørekniv er en grei og nyttig ting man kan spikke. NRK har en informativ film som viser hvordan man kan lage den.

Dere kan også lage en naturvev. Enten med kun naturmateriale eller en som også tar inn noen elementer av stoff og garn. Solveig Kolstad Jakobsen har laget en video som viser hvordan man gjør det steg for steg.