Kurs: Naturen som læringsarena i alle fag, Breivoll gård 8. og 10. juni

Velkommen til kurs for alle som har undervisningen med barn og unge i naturen.
Det siste året har vi alle fått erfare hvor viktig det er å ta i bruk naturen som læringsarena.
Det har vært viktig som et smittevernstiltak, men har også mange andre positive effekter på læring, sosialisering og fysisk og psykisk helse.
Dette er kurset for dere som enten trenger opplæring i uteundervisning eller bare påfyll og inspirasjon til videre bruk av naturen.

Norsk Friluftsliv sammen med Sabima, Norges Orienteringsforbund, DNT Oslo og omegn, Skogkurs, Oslofjordens friluftsråd, Hide and seek, LandArt og Hanan Abdelrahman inviterer til kurs i bruk av naturen som læringsarena i alle fag.

Kurset inneholder både foredrag og praktiske oppgaver med dette som tema.

Målgruppen for kurset er ansatte i skolen og andre institusjoner som ønsker å bruke naturen som læringsarena og som trenger litt påfyll, inspirasjon og motivasjon.

Tid: Tirsdag 8. juni og/eller torsdag 10. juni 8.30 – 16.00

Sted: DNT’s gård på Breivoll (Breivollveien 100, 1407 Vinterbro) i Ås kommune.

Pris: 300 kr.

Påmelding til kurs tirsdag 8. juni  Deltager.no

Påmelding til kurs torsdag 10. juni Deltager.no

Påmeldingsfrist: 31. mai 2021

Ved påmelding velges tre alternative parallellstasjoner, så passer vi på at dere får to av dem.

Spørsmål om kurset sendes til gunhild@norskfriluftsliv.no

Program (med forbehold om endringer)

8.30 – 9.30 Vi møtes ved hovedhuset på gården får en smakebit av dagen og får tips om hvordan man kan ta med elevene i sikkerhetsvurderingen.

9.30 – 11.30    Parallell stasjoner.

A) Orienteringskurs «Fart med kart» ved Henning Bratland Carlsen, Norsk Orientering.

B) «Flerfaglige læringsaktiviteter for uterom» ved Annika Ljungström, Oslofjordens friluftsråd.

C) Opplæring i og test av aktiviteten Artsjakten ved Helene Lind Jensen fra Sabima.

D) Lære med skogen ved Anna Lena Albertsen, Skogkurs.

E) Læringsaktiviteter ved vann ved Hanne Hide, Hide and seek.

F) LandArt med kunstner og pedagog Viktoriia Morozova.

G) Turmat med innslag fra varierte matkulturer ved Mari Kolbjørnsrud, Norsk Friluftsliv.

H) Test av appen TeachOUT og opplæring i å lage egne løyper ved Gunhild B. Størseth, Norsk Friluftsliv

11.30– 12.30  Felles lunsj og prat. Det blir servert enkel lunsj.

12.30 – 14.30 Parallell stasjoner. Samme som før lunsj

14.45 – 15.45.  Foredrag «Matematikk i alle fag – utendørs» ved Hanan Abdelrahman som er lektor i matematikk og friluftlivfrelst

15.45 – 16.00  Avslutning ved Gunhild B. Størseth Norsk Friluftsliv

Hvis dere ønsker å komme til Breivoll dagen før, så får vi gode priser på leie av lavo, overnattingsbu eller teltplass.

Disse kursholderne gleder seg til å møte deg.