Friluftslivets uke: Gratis aktivitetshefte til skole, barnehage og SFO

Publisert – Sist oppdatert 23.08.2021

Last ned Norsk Friluftslivs gratis aktivitetshefte med tips til lærerike og morsomme ting å gjøre med barna i Friluftslivets uke.

Friluftslivets uke går av stabelen 4. til 12. september 2021. I den forbindelse har Norsk Friluftsliv laget et gratis aktivitetshefte til skoler, barnehager og SFO.

Heftet inneholder morsomme tips til aktiviteter å gjøre med barna i Friluftslivets uke. Alle aktivitetene er direkte knyttet opp mot fagfornyelsen i skolen.

Du kan laste ned aktivitetsheftet helt gratis! Les og last ned digital versjon av aktivitetsheftet her.

Alt kan læres ute

Innholdet er delt inn i syv temaer, som dekker alt fra matematikk til norskfaget.

Et viktig mål med aktivitetsheftet er nettopp å vise at alle fag kan læres ute, forteller prosjektleder for Friluftsliv i skolen, Gunhild B. Størseth.

– Ved å ta elevene med ut kan man ofte få til et helt annet engasjement og også et bedre sosialt miljø. I tillegg lærer mange bedre når læringen knyttes opp mot ting vi finner i naturen. Det blir mindre teoretisk, og ofte også morsommere for elevene. Alt kan egentlig læres ute, forteller hun.

Hun håper heftet vil inspirere lærere til å flytte undervisningen ut oftere.

– Selv om heftet er laget i forbindelse med Friluftslivets uke, kan de fleste aktivitetene også gjøres resten av året, sier hun.

Les mer om Friluftslivets uke 2021 på friluftslivetsuke.no

ORIENTERING: Lek med kart er et av de syv temaene i heftet. Foto: Gard Eirik Arneberg