En novembergave til alle skoler og barnehager som bruker naturen som læringsarena.

Publisert

Ønsker dere papirutgaven av tipsheftet "Naturen som læringsarena"?

I forbindelse med Friluftslivets uke ble det laget et idehefte med 10 tema skolene og barnehagene kunne jobbe med. Papirheftene skulle deles ut på stands og samlinger. Det har det blitt lite av i 2020.  Vi ønsker derfor å gi dem til dere som en førjulsgave. Dette er første hefte i en samling av tips til Friluftslivets Uke.

Selv om heftet kan lastes ned fra nett, så er det alltid lettere å ha det liggende på pulten. Vi sender 6 hefter gratis til alle som sender oss navn på skole/ barnehage og adresse.

Vi har fått bruke bilde av to jenter på Hovin skole som sammen med resten av klassen har spikket Knerten og lært om Anne Cath. Vestly. Dette er et av temaene i heftet.

Send en melding til gunhild@norskfriluftsliv.no Merk meldingen med idehefte.

Flere nyheter

Uteundervisningskalender.

Liker du å ta med elevene ut, og klarer du å hive deg rundt å bli med på noe du ikke har planlagt? Da har dere 15 muligheter til å vinne 1000 kroner i desember.

Få elevene som har hjemmeskole ut i løpet av dagen!

Det går igjen mot nedstenging av skoler eller hjemmeundervisning for enkelte klasser på grunn av den økte koronasmitten. I motsetning til utbruddet i mars, så går det nå mot mørkere tider og mindre dagslys. Det er derfor ekstra viktig at det legges inn uteskole eller uteaktiviteter i løpet av skoledagen.

FN-dagen

FN-dagen kan markeres med en tur i nærområdet med bål og "turmat fra hele verden". Tur er en fin plass for dype samtaler for å løse verdensproblemer. Men først må man kjenne til aktuelle begreper. Vi vil derfor i denne artikkelen gi tips om hvordan man kan jobbe med begreper innen bærekraft på åtte forskjellige måter.