App-moro om allemannsretten i Friluftslivets uke

Publisert

Med appen TeachOUT kan du utforske naturen mens du lærer om allemannsretten. Sjekk om det finnes en løype i nærheten av der du bor!

Allemannsretten gir oss rett til å ferdes i, og høste av, naturen vår. Men den innebærer også noen plikter og regler om at vi skal opptre hensynsfullt og sporløst.

I Friluftslivets uke 5. – 13. september kan du teste dine kunnskaper om allemannsretten og naturen med appen TeachOUT. Denne tar deg med på en skattejakt gjennom lokale løyper ulike steder i landet.

I appen finner du foreløpig løyper for følgende områder: Jegersberg i Kristiansand, Eydehavn, Slottsfjellet i Tønsberg, rundt Bogstadvannet og langs Akerselva i Oslo, Breivoll i Vinterbro, Siggerud, Moss, Brøttum, Gol, mot Gaustadtoppen, bryggen i Bergen, Sotra, Ørskog, langs havna i Trondheim og på Kvaløysletta i Tromsø.

Alle som registrerer seg og gjennomfører en løype under Friluftslivets uke, blir med i trekningen av noen flotte hengekøyer og termoser.

Ønsker du deg en løype i nærheten av der du bor? Ta kontakt med Gunhild Størseth i Norsk Friluftsliv på gunhild@norskfriluftsliv.no, så vil vi forsøke å få ordnet dette.

Hva er TeachOUT?

TeachOUT er en app som kan beskrives som en blanding av PokemonGo, Kahoot og usynligO.

Den er et resultat av Erasmus+ prosjektet ESTEAM, og er opprinnelig ment som et læringsverktøy for elever. TeachOUT er gratis både å laste ned og å bruke.

Hvordan går jeg frem?

• Last ned appen, og søk opp en løype i nærheten av deg.
  • Legg inn navnet og telefonnummeret ditt som navn på laget. Hvis flere går sammen så kan dere spille samme spill, men være forskjellige lag som kan vinne premie. Da laster kun en ned selve spillet og får en kode som de andre bruker for å løse inn invitasjon. Da kan dere følge med på hverandre.
  • Når du har valgt din lokale løype, vil du få opp et kart med oversikt over postene. Her kan du velge mellom kart eller satellitt-visning.
  • Når du er i nærheten av posten får du opp en tekst på mobilen som viser at du er innenfor riktig område. På posten vil du finne en eller flere utfordringer, som vil gi poeng når du løser dem.

God skattejakt i naturen!

mobil på tur

LÆRERIKT OG GØY: Appen kombinerer skattejakt med læring, noe som er moro for både store og små. Foto: Gard Eirik Arneberg